BIO audit laten uitvoeren

De digitalisering brengt voor- en nadelen met zich mee. Hierdoor is het belangrijk om de ICT-beveiliging op peil te houden. De BIO brengt hier verandering in voor overheidsinstanties.

Lees verder

Security audit: ISO 27001

Als wereldwijde standaard voor informatiebeveiliging toont certificering volgens de ISO 27001-standaard aan dat uw organisatie aan alle beveiligingseisen voldoet. Gebruik eerst de ISO 27001 checklist voor nulmetingen, daarna geven we aanbevelingen over mogelijke metingen en toepassingen. Als cybersecurity-experts hebben we uitgebreide ervaring in baseline information security overheid (BIO) en ISO 27001-audits.

Lees verder

Help mijn bedrijfsnetwerk is gehackt

Is jouw bedrijfsnetwerk gehackt? Schakel dan direct een expert in om de schade en bedreiging te minimaliseren. Het is van belang om de infectie te traceren, zodat je deze kan isoleren. Zo zorg je dat de situatie niet escaleert en beperk je de schade. Een hack kan processen verstoren of zelfs volledig platleggen. Het is dan ook zaak om adequaat te handelen. Ook kan het van belang zijn om klanten en relaties te informeren om verspreiding tegen te gaan.

Lees verder

Simuleer phishing mails met een test

De digitalisering kent kansen, maar ook dreigingen. Data en processen zijn altijd en overal toegankelijk. Helaas krijgen we steeds vaker te maken met kwaadwillende die diverse methode gebruiken om een opening te vinden. Veelal gebruiken cybercriminelen phishing. Het is belangrijk om personeel bewust te maken van phishing en valse mails te herkennen. Door medewerkers structureel te testen met phishing simulaties raken zij getraind en minimaliseer je de kans op een succesvolle cyberaanval.

Lees verder

Cyber network security specialisten

Het is misschien wel de belangrijkste functie van een organisatie. Met de huidige dreigingen van cyberaanvallen is de bescherming van data en processen belangrijker dan ooit. Helaas ontbreekt het intern vaak aan kennis en kunde om een cybercriminelen een stap voor te zijn.

Cyber network security specialisten bieden dan uitkomst en doen waar ze goed in zijn. Neem contact op met Ultimum. Zij hebben ruim 24 jaar ervaring en bieden hoogwaardige cybersecurity voor maximale bescherming.

Meer informatie of direct aan de slag? Kijk op: Ultimum.nl/topics/cyber-network-security.html

Uitvoeren van OWASP Pentest

Met het stijgende aantal cyberaanvallen is cybersecurity belangrijker dan ooit. Maatregelen als een incident respons plan, het opsporen van kwetsbaarheden, awareness en security toepassingen zijn essentieel. Ultimum is een full-service IT-dienstverlener en biedt het complete scala aan cybersecurity diensten. Zo ook de OWASP pentest om kwetsbaarheden te traceren. Vervolgens kan je deze doelgericht beveiligen en werk je efficiënt aan de beveiliging.

Pas in een later stadium ga je aan de slag met awareness, een plan en team om het IT security level te optimaliseren. Aan de slag? Neem contact op met Ultimum!

Breng IT Security op orde en kijk op: OWASP Pentest van Ultimum

Minimaliseer impact met Incident Respons Team

Hoe gaat jouw bedrijf of organisatie om met een cyberaanval of datalek? Criminelen worden steeds slimmer en rampscenario’s komen steeds vaker voor. Het is dan ook raadzaam om preventiemaatregelen te treffen en een plan te maken. Ultimum heeft ruim 24 jaar ervaring en stelt een incident respons team en plan op voor MKB, groot bedrijf en (overheids)instanties om in geval van nood juist te handelen. Zo minimaliseer je de impact en voorkom je escalatie.

Hulp nodig of meer informatie? Bezoek: Incident Respons Team

OWASP Pentest methode

Om kwetsbaarheden op te sporen en de huidige IT-omgeving te manipuleren om toegang of date te verkrijgen behoort een Penetratietest tot de mogelijkheden. Er zijn diverse methode beschikbaar, zoals een DigID-normenkader of de OWASP pentest. Afhankelijk van de situatie en behoefte weet een specialist exact welke variant passend is.

Meer informatie? Kijk op de website van Ultimum. Consultants staan voor je klaar en helpen graag. Ultimum heeft ruim 24 jaar ervaring en is een betrokken, flexibel en professionele organisatie. Als vaste partner voor MKB, Groot bedrijf en overheidsinstanties is dit de aangewezen partij.

Kijk op: OWASP Pentest van Ultimum

Koppeling met CoronaCheck? Doe een PENtest

Om data- en persoonsgegevens te beschermen zijn cybersecurity maatregelen vereist, wanneer je aansluiting zoekt op de CoronaCheck. Zo stelt de overheid een aantal voorwaarden aan de koppeling van CoronaCheck door testbedrijven en andere organisaties.

Voor de aanvraag is bijvoorbeeld een PENtest rapport verplicht. Kies voor een ervaren specialist als Ultimum, zodat het proces soepel verloopt en je snel aan de slag kan. Met klanten als Spoedtest.nl is Ultimum de aangewezen partij en kent de procedure als geen ander.

Meer informatie of aan de slag? Bezoek: Ultimum.nl/topics/pentest-coronacheck.html

Pentest en DPIA voor testbedrijven

Een Coronatestbedrijf opstarten of aanhaken op de CoronaCheck? Dan dien je als bedrijf te voldoen aan een aantal voorwaarden. Onderdeel hiervan is een PENtest en DPIA om data en persoonsgegevens te beschermen. Ultimum is centraal gevestigd in Almere en heeft diverse testbedrijven als Spoedtest.nl begeleidt in het keuringstraject. Na de PENtest van Ultimum ontvang je een rapportage die je direct kan doorzetten ter beoordeling. Ook over andere zaken informeert en adviseert Ultimum graag.

Meer informatie? Bezoek: Ultimum.nl/topics/pentest-coronatestbedrijf.html