Huis kopen in Zwitserland als buitenlander: Wat u moet weten

Als u overweegt om een huis te kopen in Zwitserland als buitenlander, is het belangrijk om te weten wat u kunt verwachten en welke regels van toepassing zijn. In deze gids zullen we enkele belangrijke dingen bespreken die u moet weten voordat u een huis koopt in Zwitserland.

Waarom een huis kopen in Zwitserland als buitenlander?

Zwitserland is een prachtig land met een stabiele economie en een hoge levenskwaliteit. Als buitenlander kunt u een huis kopen in Zwitserland en genieten van de vele voordelen die het land te bieden heeft. Dit omvat onder meer:

  • Een veilige en stabiele omgeving
  • Hoogopgeleide bevolking en kwalitatief hoogwaardige gezondheidszorg
  • Een bloeiende economie en sterke financiële sector
  • Een mooie omgeving en een hoge levensstandaard

Regels voor buitenlanders die een huis willen kopen in Zwitserland

Als buitenlander zijn er enkele regels waar u zich aan moet houden als u een huis wilt kopen in Zwitserland. Hier zijn enkele belangrijke dingen die u moet weten:

  • Het is mogelijk om onroerend goed te kopen in Zwitserland als u een burger bent van een land buiten de EU / EFTA. Echter, er zijn enkele beperkingen op het soort onroerend goed dat u kunt kopen, en u hebt over het algemeen een vergunning nodig om een woning te kopen.
  • Als u een woning koopt als buitenlander, moet u er rekening mee houden dat er restricties kunnen zijn op het aantal dagen dat u in het pand mag verblijven.
  • Het is verplicht om een notaris in te schakelen bij het kopen van een woning in Zwitserland. Zij zijn verantwoordelijk voor het opstellen van de koopovereenkomst en het verifiëren van de identiteit van de koper en verkoper.
  • Bij het kopen van een woning in Zwitserland bent u verplicht om een aanbetaling te doen van minimaal 20% van de aankoopprijs. Daarnaast moeten er extra kosten worden betaald, zoals notariskosten, makelaarskosten, en overdrachtsbelasting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *