Cyber security met landelijke dekking

Als het aankomt op cyber security is besparen eigenlijk geen optie. Een cyber crimineel heeft immers maar een enkele opening nodig en bij de beveiliging moet daarom op elk detail worden gelet.

Specialisten in IT security beschikken over een scala aan tools om de veiligheid te verhogen. Uiteraard moeten eerst de kwetsbaarheden inzichtelijk worden, waarna je deze doelgericht kan aanpakken. Wat doet een expert?

  • Pentesten: softwarematig aanvallen en zwakke plekken blootleggen.
  • Ethische hackers: proberen, zoals een echte hacker een applicatie of systeem te hacken met dezelfde kennis als een hacker met kwade bedoelingen.
  • Cyber security plan: verantwoordelijkheden, processen en handelingen zijn beschreven.
  • Coaching: advies en trainingen om personeel juist te laten handelen.
  • Monitoring: inkomende en uitgaande verbindingen en activiteiten controleren.

Cyber security moet goed

Wil je echt iets aan cyber security doen? Dan moet je het goed doen en een professional inschakelen. Hiervoor wordt de huidige situatie in kaart gebracht, beveiligingen aangebracht en een coaching traject aangeboden. Vervolgens monitort de partij het netwerk, waarbij alle inkomende en uitgaande verbindingen 24/7 worden bijgehouden om opvallende activiteiten op te sporen.

Juist een besparing

Veel bedrijven in Nederland doen niet aan cyber security, omdat het te duur zou zijn. Helaas zijn bedrijven en organisaties steeds vaker slachtoffer van cybercriminaliteit, waarbij de gevolgen en kosten veel zwaarder wegen. Schakel daarom preventief een cyber security bedrijf in, zoals Ultimum in Almere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *