5 redenen voor ICT Outsourcing

Aan het twijfelen? Van plan om flink te investeren in hardware, licenties en personeel? Bekijk dan nog heel even de mogelijkheid om ICT uit te besteden. Dit is in veel gevallen voordeliger, terwijl je meer service, kwaliteit en focus creëert. Het is dan ook niet voor niets dat er een trend ontstaat onder zowel MKB bedrijven als grotere organisaties voor het uitbesteden van ICT beheer.

ICT beheer uitbesteden heeft verschillende redenen. Zo is ICT allang geen eenmalige investering meer en dient personeel structureel te worden bijgeschoold. Bij een geschikte ICT partner, zoals bijvoorbeeld Ultimum is dit de kernactiviteit. Op deze manier heb je altijd up-to-date personeel, maar is tevens de werkomgeving helemaal veilig en zijn koppelingen met de laatste technologieën altijd mogelijk.

Voordelen

Overweeg IT beheer uit te besteden en profiteer van:

  • Kostenbesparing
  • Kennis en vaardigheden
  • Hoog servicelevel
  • Meer focus op de core-business
  • Hoog veiligheidslevel
  • Brede innovatie mogelijkheden

Redenen voor ICT beheer uitbesteden

Vijf van deze redenen om ICT beheer aan een gespecialiseerd partner over te laten werken wij hieronder nog even uit. Daarbij is uitbesteden niet definitief en kan je dit altijd nog annuleren. Bij een investering in een eigen afdeling behoort dit niet snel tot de mogelijkheden.

Focus terugbrengen in het bedrijf

Wanneer je geen zorgen meer hebt over IT vraagstukken, problemen of incidenten kan de organisatie zijn peilen weer richten op de activiteiten die er echt toe doen. Breng de focus van jouw bedrijf of organisatie weer terug. Doen waar je goed in bent pas helemaal bij deze tijd en is iets wat veel organisaties lijken te vergeten.

Innovatie mogelijkheden en koppelingen

Voor de flexibiliteit van een organisatie is het goed om innovatie mogelijkheden open te houden. Zo kan je mee met de markt en zelf voorop lopen. Een gespecialiseerd partner beweegt mee met de markt, terwijl een zelfstandige afdeling vaak een puur onderhoudende rol aanneemt.

Schakel een specialist in met IT outsourcing en profiteer van koppelingsmogelijkheden en de innovatieve oplossingen van een expert.

Voorspelbare lage kosten

ICT is geen eenmalige investering en gaat razendsnel. Goed om deze ontwikkelingen over te laten aan een partij die dit als core-business bedrijft. Daarbij bespaart dit uiteindelijk in de kosten. Hardware, licenties, onderhoud en personeel zijn enorme kostenposten en kunnen voor verrassingen zorgen.

Wanneer je het IT beheer uitbesteed zijn kosten vast, overzichtelijk en voorspelbaar. Daarbij is dit in veel gevallen voordeliger dan de huidige kosten, dus waar wacht je nog op?

Hoog veiligheidsniveau

Cybersecurity is een belangrijk onderdeel geworden en zal met oog op de toekomst alleen nog belangrijker worden. Ook dit brengt aanzienlijke kosten met zich mee die overigens in het niets vallen bij de gevolgen van een succesvolle cyberaanval.

Zorg ten alle tijden voor het hoogste veiligheidsniveau. Schakel altijd een cybersecurity specialist in of besteed de IT uit voor een hoog veiligheidsniveau. Doe een cyber security audit en bepaal het huidige veiligheidsniveau en de benodigde maatregelen.

Hoog servicelevel

Ook het servicelevel is belangrijk. De deskundigheid en service van een derde partij tilt jouw servicelevel naar een hoger niveau. Je kan de wensen en eisen geheel op jouw organisatie afstemmen. Zo voldoet jouw organisatie eindelijk aan de gewenste norm en zullen klachten en incidenten afnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *